The Forward Look Network
The Forward Look Network
Search | Statistics | User Listing Forums | Chat | eBay | Calendars | Albums | Skins | Language
You are logged in as a guest. ( logon | register )

Dead 413
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [50 messages per page]
View previous thread :: View next thread
   Forward Look Technical Discussions -> Electrical, Battery and ChargingMessage format
 
FINS!
Posted 2018-01-25 10:33 PM (#556935)
Subject: Dead 413


Elite Veteran

Posts: 674
5001002525
Got a 413 I'm trying to start, car last ran maybe 10-15 years ago. Motor turns over by hand fine. When I turn the key, nothing happens but I hear 1 click, like the starter switch is coming on? Starter switch fried? I changed the ignition switch, the old one was broken. Wipers, interior lights, some other electrical items work. Battery is good, battery cables new. (but not the cable from starter switch to starter) I'm thinking it could be the neutral starter switch but reading the thread posted a few below, that seems like it would be rare. Anyone have any thoughts on this? Thanks

Edited by FINS! 2018-01-25 10:35 PM
Top of the page Bottom of the page
Ev's62Chrysler
Posted 2018-01-26 6:54 AM (#556944 - in reply to #556935)
Subject: Re: Dead 413



Veteran

Posts: 136
10025
Location: Suwanee, GA
May be your starter switch or wiring to it. I recently had a similar problem with by 62. Got same click when turning the key - different type click than a low battery. Turns out the connector on, I think a brown wire, at the starter switch broke. This occurred after replacing my front suspension. It was fairly brittle, and I'm sure it was due to reaching in from up top several times to access upper control arm adjusting bolts/nuts during alignment.

Have a helper measure voltage across the switch while key is turned to start position. Not familiar with NSS location to know how easy it is to temporarily bypass.

Edited by Ev's62Chrysler 2018-01-26 6:56 AM
Top of the page Bottom of the page
58coupe
Posted 2018-01-26 11:59 AM (#556957 - in reply to #556935)
Subject: Re: Dead 413



Expert

Posts: 1270
10001001002525
Location: Alaska
I would test and/or replace the starter solenoid. The click you hear is most likely the solenoid trying to work which would mean the neutral switch and ignition switch are working. If it checks out OK then it is probably the starter.
Top of the page Bottom of the page
57chizler
Posted 2018-01-26 2:06 PM (#556966 - in reply to #556935)
Subject: RE: Dead 413



Expert

Posts: 3035
2000100025
Location: NorCal
What year 413? Does it have a starter relay like in the pic below?

The click you're hearing could be either the starter relay or the solenoid on the starter. If the relay is clicking but not energizing the starter, use a screwdriver blade to jumper the two threaded terminals on the relay.



(Relay wired.jpg)



Attachments
----------------
Attachments Relay wired.jpg (41KB - 34 downloads)
Top of the page Bottom of the page
FINS!
Posted 2018-01-26 9:47 PM (#556985 - in reply to #556935)
Subject: RE: Dead 413


Elite Veteran

Posts: 674
5001002525
Thanks guys. Yeah it didn't sound like a battery click, and it was just a single "click" when the ignition switch was turned. It's a 63, it does have a starter switch like that one.
Top of the page Bottom of the page
Jump to page : 1
Now viewing page 1 [50 messages per page]
Jump to forum :
Search this forum
Printer friendly version
E-mail a link to this thread



(Delete all cookies set by this site)